Gezinsbehandeling

Gezinsbehandeling bij PraktijkYinnar

Bij PraktijkYinnar begrijpen we dat elk gezin uniek is en zijn eigen uitdagingen en dynamieken kent. Onze gezinsbehandeling is ontworpen om gezinnen te helpen bij het verbeteren van hun onderlinge relaties, het oplossen van conflicten en het bevorderen van een ondersteunende omgeving. We bieden een holistische en empathische benadering, waarbij we rekening houden met de individuele behoeften van elk gezinslid en de manier waarop zij elkaar beïnvloeden. 

 

Onze Benadering 

Onze gezinsbehandeling richt zich op het versterken van het gezin als geheel. We werken met alle gezinsleden om een diepgaand begrip te krijgen van de gezinsdynamiek en de onderliggende oorzaken van problemen. Onze therapeuten maken gebruik van diverse therapeutische benaderingen, waaronder systemische therapie, gezinscounseling en ouderbegeleiding, om gezinnen te helpen hun communicatie te verbeteren, emotionele banden te versterken en constructieve manieren te vinden om met conflicten om te gaan. 

 

Doelen van Gezinsbehandeling 

  • Verbeterde Communicatie: We helpen gezinsleden om open en eerlijk met elkaar te communiceren, wat essentieel is voor het opbouwen van begrip en vertrouwen. 
  • Conflictoplossing: Onze therapeuten bieden technieken en strategieën om conflicten op een gezonde en constructieve manier op te lossen. 
  • Emotionele Ondersteuning: We bieden een veilige ruimte voor gezinsleden om hun gevoelens te uiten en steun te vinden bij elkaar. 
  • Versterken van Gezinsbanden: Door het bevorderen van empathie en samenwerking, helpen we gezinnen om hechtere en meer ondersteunende relaties te ontwikkelen. 

 

Onze Diensten 

  1. Systemische Therapie Onze systemische therapie richt zich op de relaties en interacties binnen het gezin. We identificeren en veranderen disfunctionele patronen en helpen gezinnen om beter te communiceren en emotionele banden te versterken. 
  2. Gezinscounseling Gezinscounseling biedt een platform voor gezinsleden om hun zorgen en gevoelens te uiten in een veilige en ondersteunende omgeving. Dit helpt bij het verbeteren van de onderlinge communicatie en het begrijpen van elkaars perspectieven. 
  3. Ouderbegeleiding Ouderbegeleiding richt zich op het ondersteunen van ouders bij het begrijpen en aanpakken van de behoeften van hun kinderen. We helpen ouders bij het ontwikkelen van effectieve opvoedingsstrategieën en het creëren van een stabiele en liefdevolle omgeving. 
  4. Individuele Therapie voor Gezinsleden Soms kan individuele therapie voor een gezinslid noodzakelijk zijn om specifieke problemen aan te pakken. Dit kan helpen om de algehele gezinsdynamiek te verbeteren en het individu te ondersteunen in hun persoonlijke groei. 

 

Waarom Kiezen voor PraktijkYinnar? 

Bij PraktijkYinnar hebben we een team van ervaren en deskundige therapeuten die gepassioneerd zijn over het ondersteunen van gezinnen. We bieden een warme en uitnodigende omgeving waarin elk gezinslid zich gehoord en begrepen voelt. Onze op maat gemaakte benadering zorgt ervoor dat we aan de unieke behoeften van uw gezin kunnen voldoen, en we werken samen met u om duurzame oplossingen te vinden die de gezondheid en het welzijn van uw gezin bevorderen. 

Gezinsbehandeling bij PraktijkYinnar is gericht op het helpen van gezinnen om harmonie, balans en verbondenheid te vinden. We ondersteunen gezinnen bij het overwinnen van uitdagingen en het bouwen van sterke, liefdevolle relaties. Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe wij uw gezin kunnen ondersteunen en begeleiden naar een evenwichtige en gelukkige toekomst. 

Veelgestelde vragen

Vind snel antwoorden op veelgestelde vragen en leer meer over onze benadering, diensten en werkwijze.

Momenteel is er geen wachtlijst en kunt u binnen één tot twee weken een afspraak maken.

De frequentie van de therapiesessies is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Na het intakegesprek plannen we meestal binnen een week een vervolgafspraak. Het aantal sessies daarna verschilt per cliënt.

Een standaard therapiesessie duurt 50 minuten. 

Ja, u heeft in principe een vaste therapeut. Als we denken dat een andere therapeut beter bij uw behoeften past, zullen we u doorverwijzen. 

Ja, we raden aan om na zes weken, drie maanden en/of zes maanden een vervolgafspraak te maken. Deze gesprekken zijn vaak zeer waardevol voor de cliënt om voortgang te evalueren en eventuele vragen te bespreken. 

Een intake gesprek voor volwassen kost 95 euro.
Een intake gesprek voor een jeugdige tot 18 jaar, wordt bekostigd vanuit de jeugdwet en deze wordt betaald vanuit de gemeente.

Dit varieert, maar meestal komt een cliënt één keer per week. 

Na 4 tot 6 sessies wordt de observatie afgerond en maken we een afspraak met de ouders om de voortgang te bespreken. 

De jeugdtrajecten worden betaald vanuit de gemeente, de ouder gesprekken zijn onderdeel van dit traject.

U ontvangt de rekening via e-mail. Deze moet binnen dertig dagen worden betaald. Bij betalingsproblemen kunt u contact opnemen met onze boekhouder voor een betalingsregeling. 

Veel zorgverzekeraars vergoeden (deels) de therapiekosten. Het is aan de cliënt om te controleren wat hun zorgverzekering dekt. Sommige verzekeringen vergoeden alleen psychosociale therapie, anderen alleen creatieve therapie. Praktijk Yinnar is aangesloten bij de NFG en RBCZ, wat vaak helpt bij de vergoeding. 

Maak een afspraak

Neem contact op om een afspraak te maken. Wij zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen.