Kiescoach

Kiescoach

Een kiescoach bij praktijkYinnar is een gespecialiseerde begeleider die kinderen en jongeren ondersteunt tijdens het proces van scheiding of echtscheiding van hun ouders. Het doel van een kiescoach is om kinderen te helpen hun emoties en gedachten rondom de scheiding te begrijpen en te uiten, zodat ze beter kunnen omgaan met de veranderingen in hun leven.

Kiescoaching is gebaseerd op het KIES-programma (Kinderen In Echtscheiding Situaties), een erkend programma dat speciaal is ontwikkeld om kinderen te ondersteunen tijdens en na de scheiding van hun ouders. Een kiescoach biedt een veilige en vertrouwde omgeving waarin kinderen hun gevoelens kunnen delen en vragen kunnen stellen. Dit helpt hen om de scheiding beter te begrijpen en te verwerken.

De begeleiding door een kiescoach kan individueel of in groepsverband plaatsvinden. De coach maakt gebruik van diverse spel- en gespreksmethoden die zijn afgestemd op de leeftijd en ontwikkelingsfase van het kind. Hierbij wordt aandacht besteed aan thema’s zoals loyaliteitsconflicten, het omgaan met verdriet en boosheid, en het leren van communicatieve vaardigheden om hun behoeften en wensen kenbaar te maken.

Een kiescoach werkt nauw samen met ouders en verzorgers om hen te ondersteunen bij het bieden van een stabiele en veilige omgeving voor hun kinderen. Dit kan ook inhouden dat de coach ouders adviseert over hoe ze het beste kunnen communiceren met hun kinderen over de scheiding en hoe ze hun kinderen kunnen helpen om te gaan met de veranderingen.

Door de begeleiding van een kiescoach bij praktijkYinnar kunnen kinderen leren om beter om te gaan met de stress en emoties die gepaard gaan met een scheiding, waardoor ze zich veerkrachtiger en zelfverzekerder voelen.

Veelgestelde vragen

Vind snel antwoorden op veelgestelde vragen en leer meer over onze benadering, diensten en werkwijze.

Momenteel is er geen wachtlijst en kunt u binnen één tot twee weken een afspraak maken.

De frequentie van de therapiesessies is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Na het intakegesprek plannen we meestal binnen een week een vervolgafspraak. Het aantal sessies daarna verschilt per cliënt.

Een standaard therapiesessie duurt 50 minuten. 

Ja, u heeft in principe een vaste therapeut. Als we denken dat een andere therapeut beter bij uw behoeften past, zullen we u doorverwijzen. 

Ja, we raden aan om na zes weken, drie maanden en/of zes maanden een vervolgafspraak te maken. Deze gesprekken zijn vaak zeer waardevol voor de cliënt om voortgang te evalueren en eventuele vragen te bespreken. 

Een intake gesprek voor volwassen kost 95 euro.
Een intake gesprek voor een jeugdige tot 18 jaar, wordt bekostigd vanuit de jeugdwet en deze wordt betaald vanuit de gemeente.

Dit varieert, maar meestal komt een cliënt één keer per week. 

Na 4 tot 6 sessies wordt de observatie afgerond en maken we een afspraak met de ouders om de voortgang te bespreken. 

De jeugdtrajecten worden betaald vanuit de gemeente, de ouder gesprekken zijn onderdeel van dit traject.

U ontvangt de rekening via e-mail. Deze moet binnen dertig dagen worden betaald. Bij betalingsproblemen kunt u contact opnemen met onze boekhouder voor een betalingsregeling. 

Veel zorgverzekeraars vergoeden (deels) de therapiekosten. Het is aan de cliënt om te controleren wat hun zorgverzekering dekt. Sommige verzekeringen vergoeden alleen psychosociale therapie, anderen alleen creatieve therapie. Praktijk Yinnar is aangesloten bij de NFG en RBCZ, wat vaak helpt bij de vergoeding. 

Maak een afspraak

Neem contact op om een afspraak te maken. Wij zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen.