Over ons

Praktijk Yinnar

Bij Praktijk Yinnar geloven we in de kracht van persoonlijke ontwikkeling en verbondenheid, zowel op individueel als op relationeel niveau. We zijn toegewijd aan het begeleiden van mensen en groepen op hun reis naar evenwicht en harmonie in het leven. Onze visie rust op vijf pijlers:

Autonomie en Verbondenheid

We erkennen de universele behoefte aan zowel autonomie als verbondenheid, zowel binnen individuele relaties als binnen groepen. Onze aanpak is gericht op het herstellen van deze balans, waarbij we mensen helpen om zorg te dragen voor zichzelf terwijl ze ook betekenisvolle relaties opbouwen met anderen.

Ervaringsgerichte Psychosociale Therapie

We geloven in de kracht van ervaringen en de invloed van relaties op ons welzijn. Onze therapeuten putten uit hun eigen levenservaringen om cliënten en groepen te begeleiden naar nieuwe perspectieven en oplossingen binnen hun eigen context.

Creatieve Therapie

Creativiteit is een krachtige tool voor zelfexpressie en genezing, zowel op individueel als op groepsniveau. Door middel van diverse creatieve mediums moedigen we individuen en groepen aan om hun innerlijke wijsheid te verkennen en hun emoties te uiten op een helende manier.

Hier en Nu

Onze benadering is gericht op het werken in het moment, zowel binnen individuele sessies als binnen groepsbijeenkomsten. We richten ons op wat er nu speelt en streven naar een nieuwe balans die het leven van onze cliënten en groepen verrijkt.

Coaching

Wij zijn toegewijd aan het ondersteunen van groei en ontwikkeling, zowel op individueel als op groepsniveau. Onze coaches helpen cliënten en groepen bij het overwinnen van belemmerende overtuigingen, het ontdekken van hun potentieel en het realiseren van hun doelen, met als doel het verlichten van hun pad.

Saida Youssef


Saida Youssef is niet alleen mede-eigenaar van Praktijk Yinnar, maar ook een geregistreerde psychosociaal therapeut en integratief counselor coach. Haar passie en toewijding hebben altijd gelegen bij het ondersteunen van jongeren, kinderen en volwassenen die dat extra stukje zorg en aandacht nodig hebben om te floreren. 

Met een hart vol compassie en een scherp oog voor de unieke behoeften van elk individu, streeft Saida ernaar om bij Praktijk Yinnar een veilige en ondersteunende omgeving te creëren waarin jongeren, kinderen en volwassenen de kans krijgen om hun eigen kwaliteiten te ontdekken en te omarmen. Haar missie is niet alleen om hen te helpen bij het overwinnen van uitdagingen en het omgaan met moeilijkheden, maar vooral om hen te laten geloven in hun eigen kracht en potentieel. 

Bij Praktijk Yinnar staat het bevorderen van zelfvertrouwen en eigenwaarde centraal, zodat jongeren, kinderen en volwassenen weer vol zelfvertrouwen in zichzelf kunnen geloven en kunnen stralen. Saida gelooft sterk in het belang van een holistische benadering, waarbij zowel de mentale, emotionele als fysieke aspecten van het individu worden aangesproken en ondersteund. 

Met haar warmte, deskundigheid en betrokkenheid zet Saida zich elke dag in om het leven van jongeren,  kinderen en volwassenen positief te beïnvloeden en hen te helpen bij het vinden van hun innerlijke kracht en levensvreugde. Bij Praktijk Yinnar zijn ze ervan overtuigd dat elk individu  de potentie heeft om te schitteren, en Saida staat klaar om hen daarbij te begeleiden op hun reis naar zelfontdekking en groei. 

Sietske Boterhoek


Na de kunstacademie heb ik de opleiding tot ervaringsgerichte psychosociale therapeut en kindercoach gevolgd. Naast deze opleidingen volg ik jaarlijks cursussen om mij professioneel te blijven ontwikkelen.

 

Mijn liefde voor het werken met kinderen en volwassenen kan ik kwijt in mijn werk als psychosociaal therapeut/kindercoach en mijn achtergrond als kunstenaar geeft mede de mogelijkheid, indien passend, creatieve middelen in te zetten bij de therapie.

 

Mijn uitgangspunt is dat iedere client uniek is en dat therapie geen standaard proces is maar toegesneden moet worden op de behoefte en kwaliteiten van de client.

Deze eigen kwaliteiten kunnen o.a. ingezet worden om de client te laten groeien.

Voor mij staat daarom ook het gezegde “het mooiste wat/wie je kunt worden is jezelf” centraal.