Emotieregulatie therapie

Emotieregulatie therapie

Bij praktijkYinnar bieden we emotieregulatietherapie aan, een vorm van therapie die zich richt op het helpen van individuen om hun emoties beter te begrijpen, te beheersen en op een gezonde manier te uiten. Deze therapie is ontworpen voor mensen die moeite hebben met intense of overweldigende emoties zoals boosheid, angst, verdriet of schaamte.

Tijdens emotieregulatietherapie werk je samen met een van onze therapeuten aan het ontwikkelen van vaardigheden om je emotionele reacties te reguleren.

Deze vaardigheden omvatten onder andere:

Emotionele Bewustwording: Het herkennen en benoemen van emoties op het moment dat ze zich voordoen.

Emotionele Acceptatie: Het accepteren van emoties zonder ze te onderdrukken of ertegen te vechten.

Gezonde Coping Mechanismen: Het aanleren van effectieve manieren om met stress en negatieve emoties om te gaan.

Gedrag Aanpassen: Het veranderen van ongezonde gedragingen die voortkomen uit intense emoties.

Mindfulness: Het toepassen van mindfulness-technieken om in het moment te blijven en niet overweldigd te raken door emoties.

Communicatievaardigheden: Het verbeteren van vaardigheden om emoties op een constructieve manier te communiceren met anderen.

Bij praktijkYinnar maken we gebruik van technieken uit verschillende therapeutische benaderingen, zoals cognitieve gedragstherapie (CBT), dialectische gedragstherapie (DBT), en Acceptance and Commitment Therapy (ACT).

Emotieregulatietherapie kan bijzonder nuttig zijn voor mensen met emotionele dysregulatie, zoals bij borderline persoonlijkheidsstoornis, depressie, angststoornissen en posttraumatische stressstoornis (PTSS). Ons doel bij praktijkYinnar is om je te helpen een evenwichtiger en stabieler emotioneel leven te leiden, waardoor je beter kunt omgaan met dagelijkse stress en uitdagingen.

Veelgestelde vragen

Vind snel antwoorden op veelgestelde vragen en leer meer over onze benadering, diensten en werkwijze.

Momenteel is er geen wachtlijst en kunt u binnen één tot twee weken een afspraak maken.

De frequentie van de therapiesessies is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Na het intakegesprek plannen we meestal binnen een week een vervolgafspraak. Het aantal sessies daarna verschilt per cliënt.

Een standaard therapiesessie duurt 50 minuten. 

Ja, u heeft in principe een vaste therapeut. Als we denken dat een andere therapeut beter bij uw behoeften past, zullen we u doorverwijzen. 

Ja, we raden aan om na zes weken, drie maanden en/of zes maanden een vervolgafspraak te maken. Deze gesprekken zijn vaak zeer waardevol voor de cliënt om voortgang te evalueren en eventuele vragen te bespreken. 

Een intake gesprek voor volwassen kost 95 euro.
Een intake gesprek voor een jeugdige tot 18 jaar, wordt bekostigd vanuit de jeugdwet en deze wordt betaald vanuit de gemeente.

Dit varieert, maar meestal komt een cliënt één keer per week. 

Na 4 tot 6 sessies wordt de observatie afgerond en maken we een afspraak met de ouders om de voortgang te bespreken. 

De jeugdtrajecten worden betaald vanuit de gemeente, de ouder gesprekken zijn onderdeel van dit traject.

U ontvangt de rekening via e-mail. Deze moet binnen dertig dagen worden betaald. Bij betalingsproblemen kunt u contact opnemen met onze boekhouder voor een betalingsregeling. 

Veel zorgverzekeraars vergoeden (deels) de therapiekosten. Het is aan de cliënt om te controleren wat hun zorgverzekering dekt. Sommige verzekeringen vergoeden alleen psychosociale therapie, anderen alleen creatieve therapie. Praktijk Yinnar is aangesloten bij de NFG en RBCZ, wat vaak helpt bij de vergoeding. 

Maak een afspraak

Neem contact op om een afspraak te maken. Wij zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen.