Affectregulatie therapie

Affectregulatie therapie

Affectregulatietherapie is een therapeutische benadering die wij bij praktijkYinnar aanbieden, gericht op het beter begrijpen, beheersen en reguleren van je emoties. Deze therapie helpt je om meer grip te krijgen op intense gevoelens, wat kan bijdragen aan een verbeterd emotioneel welzijn en stabielere relaties.

Tijdens de sessies leer je technieken om je emoties te identificeren, te begrijpen en op een gezonde manier te uiten. Dit kan bijzonder nuttig zijn voor mensen die moeite hebben met het beheersen van boosheid, verdriet, angst of andere intense emoties. Affectregulatietherapie combineert elementen van verschillende therapeutische benaderingen, zoals cognitieve gedragstherapie (CBT), dialectische gedragstherapie (DBT) en mindfulness, om een holistische aanpak te bieden.

Onze ervaren therapeuten begeleiden je door het proces, waarbij ze je helpen om triggers te herkennen, de onderliggende oorzaken van je emotionele reacties te begrijpen en praktische strategieën aan te leren om je emoties beter te reguleren. Dit kan onder andere inhouden dat je leert om te pauzeren en ademhalingsoefeningen te doen tijdens stressvolle momenten, of dat je nieuwe manieren ontdekt om met negatieve gedachten om te gaan.

Affectregulatietherapie is bijzonder effectief voor mensen die lijden aan emotionele dysregulatie, zoals bij borderline persoonlijkheidsstoornis, depressie, angststoornissen en posttraumatische stressstoornis (PTSS). Ons doel bij praktijkYinnar is om je te helpen een evenwichtiger emotioneel leven te leiden, waardoor je beter kunt omgaan met dagelijkse uitdagingen en stressvolle situaties.

Veelgestelde vragen

Vind snel antwoorden op veelgestelde vragen en leer meer over onze benadering, diensten en werkwijze.

Momenteel is er geen wachtlijst en kunt u binnen één tot twee weken een afspraak maken.

De frequentie van de therapiesessies is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Na het intakegesprek plannen we meestal binnen een week een vervolgafspraak. Het aantal sessies daarna verschilt per cliënt.

Een standaard therapiesessie duurt 50 minuten. 

Ja, u heeft in principe een vaste therapeut. Als we denken dat een andere therapeut beter bij uw behoeften past, zullen we u doorverwijzen. 

Ja, we raden aan om na zes weken, drie maanden en/of zes maanden een vervolgafspraak te maken. Deze gesprekken zijn vaak zeer waardevol voor de cliënt om voortgang te evalueren en eventuele vragen te bespreken. 

Een intake gesprek voor volwassen kost 95 euro.
Een intake gesprek voor een jeugdige tot 18 jaar, wordt bekostigd vanuit de jeugdwet en deze wordt betaald vanuit de gemeente.

Dit varieert, maar meestal komt een cliënt één keer per week. 

Na 4 tot 6 sessies wordt de observatie afgerond en maken we een afspraak met de ouders om de voortgang te bespreken. 

De jeugdtrajecten worden betaald vanuit de gemeente, de ouder gesprekken zijn onderdeel van dit traject.

U ontvangt de rekening via e-mail. Deze moet binnen dertig dagen worden betaald. Bij betalingsproblemen kunt u contact opnemen met onze boekhouder voor een betalingsregeling. 

Veel zorgverzekeraars vergoeden (deels) de therapiekosten. Het is aan de cliënt om te controleren wat hun zorgverzekering dekt. Sommige verzekeringen vergoeden alleen psychosociale therapie, anderen alleen creatieve therapie. Praktijk Yinnar is aangesloten bij de NFG en RBCZ, wat vaak helpt bij de vergoeding. 

Maak een afspraak

Neem contact op om een afspraak te maken. Wij zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen.