Speltherapie

Speltherapie

Speltherapie is een vorm van therapie die speciaal is ontworpen voor kinderen om hen te helpen bij het verwerken van emotionele, gedragsmatige, sociale en/of ontwikkelingsgerelateerde problemen. Het is gebaseerd op het idee dat kinderen hun gedachten, gevoelens en ervaringen vaak het beste uiten en begrijpen door middel van spel.

Tijdens speltherapiesessies krijgen kinderen de gelegenheid om vrij te spelen met een scala aan speelgoed en materialen onder begeleiding van een therapeut. Deze therapeut creëert een veilige en ondersteunende omgeving waarin het kind vrijuit kan experimenteren, verkennen en communiceren door middel van spel.

Doormiddel van verschillende speltechnieken en interventies kan de therapeut de innerlijke wereld van het kind verkennen, problemen identificeren en helpen bij het ontwikkelen van coping-strategieën en vaardigheden om met deze problemen om te gaan.

Het doel van speltherapie is om het kind te helpen bij het verkennen en begrijpen van zijn of haar emoties, gedachten en gedragingen, het versterken van zelfvertrouwen en zelfbewustzijn, het ontwikkelen van coping-strategieën en het bevorderen van gezonde sociale relaties. Het is een krachtig en effectief middel om kinderen te ondersteunen bij hun emotionele en psychologische welzijn.

Veelgestelde vragen

Vind snel antwoorden op veelgestelde vragen en leer meer over onze benadering, diensten en werkwijze.

Momenteel is er geen wachtlijst en kunt u binnen één tot twee weken een afspraak maken.

De frequentie van de therapiesessies is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Na het intakegesprek plannen we meestal binnen een week een vervolgafspraak. Het aantal sessies daarna verschilt per cliënt.

Een standaard therapiesessie duurt 50 minuten. 

Ja, u heeft in principe een vaste therapeut. Als we denken dat een andere therapeut beter bij uw behoeften past, zullen we u doorverwijzen. 

Ja, we raden aan om na zes weken, drie maanden en/of zes maanden een vervolgafspraak te maken. Deze gesprekken zijn vaak zeer waardevol voor de cliënt om voortgang te evalueren en eventuele vragen te bespreken. 

Een intake gesprek voor volwassen kost 95 euro.
Een intake gesprek voor een jeugdige tot 18 jaar, wordt bekostigd vanuit de jeugdwet en deze wordt betaald vanuit de gemeente.

Dit varieert, maar meestal komt een cliënt één keer per week. 

Na 4 tot 6 sessies wordt de observatie afgerond en maken we een afspraak met de ouders om de voortgang te bespreken. 

De jeugdtrajecten worden betaald vanuit de gemeente, de ouder gesprekken zijn onderdeel van dit traject.

U ontvangt de rekening via e-mail. Deze moet binnen dertig dagen worden betaald. Bij betalingsproblemen kunt u contact opnemen met onze boekhouder voor een betalingsregeling. 

Veel zorgverzekeraars vergoeden (deels) de therapiekosten. Het is aan de cliënt om te controleren wat hun zorgverzekering dekt. Sommige verzekeringen vergoeden alleen psychosociale therapie, anderen alleen creatieve therapie. Praktijk Yinnar is aangesloten bij de NFG en RBCZ, wat vaak helpt bij de vergoeding. 

Maak een afspraak

Neem contact op om een afspraak te maken. Wij zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen.