Rouw- en verliesbegeleiding

Rouw- en Verliesbegeleiding: Uw Partner in Emotionele Zorg

Inleiding

Bij PraktijkYinnar begrijpen we dat rouw en verlies diepgaande en vaak overweldigende ervaringen zijn. Of het nu gaat om het verlies van een dierbare, een relatie, gezondheid of werk, wij zijn er om u te ondersteunen in deze moeilijke tijden. Onze rouw- en verliesbegeleiding biedt de zorg, begeleiding en hulpmiddelen die nodig zijn om uw emoties te verwerken en weer zin en balans in uw leven te vinden. 

Onze Benadering

Wij geloven in een holistische en empathische benadering van rouw- en verliesbegeleiding. Ons team van deskundige therapeuten en counselors is toegewijd aan het bieden van een veilige en ondersteunende omgeving waarin u uw gevoelens kunt verkennen en verwerken. 

Fasen van Rouw

We erkennen dat rouw een uniek proces is dat voor iedereen anders verloopt. Onze begeleiding is gebaseerd op het begrip van de vijf fasen van rouw, zoals beschreven door Elisabeth Kübler-Ross: 

Ontkenning

In deze fase helpen we u bij het erkennen en begrijpen van de realiteit van uw verlies. 

Woede

Wij bieden een ruimte om uw frustratie en woede te uiten en te verwerken. 

Onderhandelen

We ondersteunen u bij het navigeren door deze fase, waarbij vaak gevoelens van schuld en onmacht naar boven komen. 

Depressie

Onze therapeuten helpen u bij het omgaan met diepe gevoelens van verdriet en verlies, en bieden technieken om hiermee om te gaan. 

Aanvaarding

We begeleiden u naar een punt van aanvaarding en vrede, terwijl we u helpen betekenis te vinden in uw nieuwe realiteit. 

Onze Diensten

Individuele Therapie 

Wij bieden individuele therapie die is afgestemd op uw specifieke behoeften en omstandigheden. Onze therapeuten werken samen met u om emotionele steun te bieden en effectieve coping-strategieën te ontwikkelen. 

Groepstherapie 

Groepstherapie biedt u de kans om ervaringen te delen met anderen die vergelijkbare verliezen hebben meegemaakt. Dit kan een krachtige bron van steun en begrip zijn. 

Rouwcounseling 

Onze rouwcounseling is gericht op het bieden van begeleiding tijdens alle fasen van rouw. Wij helpen u bij het verkennen van uw emoties en het vinden van manieren om uw leven opnieuw vorm te geven. 

Mindfulness en Meditatie 

Wij integreren mindfulness en meditatie in onze begeleiding om u te helpen bij het verminderen van stress en het bevorderen van emotioneel welzijn. 

Creatieve Therapieën 

Door middel van kunsttherapie, muziektherapie en schrijftherapie bieden wij alternatieve manieren om uw gevoelens te uiten en te verwerken. 

Onze Ondersteuning 

Bij PraktijkYinnar bieden we niet alleen emotionele ondersteuning, maar ook praktische hulp om u door deze moeilijke periode te helpen: 

Actief Luisteren 

Wij zijn er om te luisteren zonder oordeel, en bieden een veilige ruimte voor u om uw gevoelens te uiten. 

Praktische Hulp 

Wij helpen u bij het beheren van dagelijkse taken die overweldigend kunnen zijn in tijden van rouw. 

Geduld en Aanwezigheid 

Wij respecteren uw unieke rouwproces en zijn geduldig en ondersteunend aanwezig zonder druk uit te oefenen. 

Herinneringen Delen 

We moedigen u aan om positieve herinneringen aan uw dierbare te delen, wat kan helpen bij het behouden van hun nalatenschap. 

Bij PraktijkYinnar staan wij klaar om u te begeleiden door uw rouw- en verliesproces met begrip, empathie en deskundigheid. Ons doel is om u te helpen bij het vinden van een manier om verder te gaan, terwijl we respecteren en ondersteunen dat rouw een uniek en persoonlijk proces is. Samen werken we aan het herstellen van balans en het vinden van nieuwe betekenis in uw leven. 

Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe wij u kunnen ondersteunen in uw rouw- en verliesproces. 

Veelgestelde vragen

Vind snel antwoorden op veelgestelde vragen en leer meer over onze benadering, diensten en werkwijze.

Momenteel is er geen wachtlijst en kunt u binnen één tot twee weken een afspraak maken.

De frequentie van de therapiesessies is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Na het intakegesprek plannen we meestal binnen een week een vervolgafspraak. Het aantal sessies daarna verschilt per cliënt.

Een standaard therapiesessie duurt 50 minuten. 

Ja, u heeft in principe een vaste therapeut. Als we denken dat een andere therapeut beter bij uw behoeften past, zullen we u doorverwijzen. 

Ja, we raden aan om na zes weken, drie maanden en/of zes maanden een vervolgafspraak te maken. Deze gesprekken zijn vaak zeer waardevol voor de cliënt om voortgang te evalueren en eventuele vragen te bespreken. 

Een intake gesprek voor volwassen kost 95 euro.
Een intake gesprek voor een jeugdige tot 18 jaar, wordt bekostigd vanuit de jeugdwet en deze wordt betaald vanuit de gemeente.

Dit varieert, maar meestal komt een cliënt één keer per week. 

Na 4 tot 6 sessies wordt de observatie afgerond en maken we een afspraak met de ouders om de voortgang te bespreken. 

De jeugdtrajecten worden betaald vanuit de gemeente, de ouder gesprekken zijn onderdeel van dit traject.

U ontvangt de rekening via e-mail. Deze moet binnen dertig dagen worden betaald. Bij betalingsproblemen kunt u contact opnemen met onze boekhouder voor een betalingsregeling. 

Veel zorgverzekeraars vergoeden (deels) de therapiekosten. Het is aan de cliënt om te controleren wat hun zorgverzekering dekt. Sommige verzekeringen vergoeden alleen psychosociale therapie, anderen alleen creatieve therapie. Praktijk Yinnar is aangesloten bij de NFG en RBCZ, wat vaak helpt bij de vergoeding. 

Maak een afspraak

Neem contact op om een afspraak te maken. Wij zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen.