Creatieve therapie
Creatieve therapie is een vorm van therapie waarbij het gebruik van creatieve expressieve werkvormen centraal staat in het therapeutische proces. Deze werkvormen kunnen onder meer tekenen, schilderen, beeldhouwen, muziek maken, dansen, drama en schrijven omvatten. Het doel van creatieve therapie is om individuen te helpen bij het verkennen, uiten en verwerken van hun emoties, gedachten en ervaringen op een non-verbale en symbolische manier.
Tijdens creatieve therapiesessies werken cliënten samen met een creatieve therapeut om hun innerlijke wereld te verkennen en uit te drukken door middel van verschillende werkvormen. Door creatief bezig te zijn, kunnen cliënten op een veilige en ondersteunende manier contact maken met hun diepere gevoelens, onbewuste gedachten en innerlijke conflicten. Dit proces kan leiden tot inzicht, emotionele verlichting, zelfontdekking en persoonlijke groei.
Het doel van creatieve therapie is om heling, groei en welzijn te bevorderen door middel van creatieve zelfexpressie en exploratie. Het biedt een krachtige en holistische benadering van therapie die de unieke behoeften en uitdagingen van elk individu erkent en respecteert.
Veelgestelde vragen
Vind snel antwoorden op veelgestelde vragen en leer meer over onze benadering, diensten en werkwijze.Momenteel is er geen wachtlijst en kunt u binnen één tot twee weken een afspraak maken.
De frequentie van de therapiesessies is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Na het intakegesprek plannen we meestal binnen een week een vervolgafspraak. Het aantal sessies daarna verschilt per cliënt.
Een standaard therapiesessie duurt 50 minuten.
Ja, u heeft in principe een vaste therapeut. Als we denken dat een andere therapeut beter bij uw behoeften past, zullen we u doorverwijzen.
Ja, we raden aan om na zes weken, drie maanden en/of zes maanden een vervolgafspraak te maken. Deze gesprekken zijn vaak zeer waardevol voor de cliënt om voortgang te evalueren en eventuele vragen te bespreken.
Een intake gesprek voor volwassen kost 95 euro.
Een intake gesprek voor een jeugdige tot 18 jaar, wordt bekostigd vanuit de jeugdwet en deze wordt betaald vanuit de gemeente.
Dit varieert, maar meestal komt een cliënt één keer per week.
Na 4 tot 6 sessies wordt de observatie afgerond en maken we een afspraak met de ouders om de voortgang te bespreken.
De jeugdtrajecten worden betaald vanuit de gemeente, de ouder gesprekken zijn onderdeel van dit traject.
U ontvangt de rekening via e-mail. Deze moet binnen dertig dagen worden betaald. Bij betalingsproblemen kunt u contact opnemen met onze boekhouder voor een betalingsregeling.
Veel zorgverzekeraars vergoeden (deels) de therapiekosten. Het is aan de cliënt om te controleren wat hun zorgverzekering dekt. Sommige verzekeringen vergoeden alleen psychosociale therapie, anderen alleen creatieve therapie. Praktijk Yinnar is aangesloten bij de NFG en RBCZ, wat vaak helpt bij de vergoeding.