Exposure

Exposure

Exposure therapie bij praktijkYinnar is een bewezen effectieve behandelmethode voor het overwinnen van angsten, fobieën en trauma-gerelateerde stress. Bij deze therapie word je geleidelijk en gecontroleerd blootgesteld aan de objecten, situaties of herinneringen die angst of stress veroorzaken. Dit gebeurt in een veilige en begeleide omgeving, zodat je kunt leren om je angstreacties te verminderen en je emotionele reacties beter te beheersen.

Onze ervaren therapeuten werken samen met jou om een behandelplan op maat te maken. We beginnen met minder angstige situaties en werken geleidelijk naar meer uitdagende confrontaties toe. Dit proces, ook wel systematische desensitisatie genoemd, helpt je om stap voor stap je angsten te overwinnen. Het uiteindelijke doel is dat je je angsten kunt benaderen zonder overweldigd te raken, waardoor je meer vrijheid en controle in je leven ervaart.

Exposure therapie kan effectief zijn voor verschillende angststoornissen, waaronder paniekstoornis, sociale angst, obsessieve-compulsieve stoornis (OCD), posttraumatische stressstoornis (PTSS) en specifieke fobieën.

Veelgestelde vragen

Vind snel antwoorden op veelgestelde vragen en leer meer over onze benadering, diensten en werkwijze.

Momenteel is er geen wachtlijst en kunt u binnen één tot twee weken een afspraak maken.

De frequentie van de therapiesessies is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Na het intakegesprek plannen we meestal binnen een week een vervolgafspraak. Het aantal sessies daarna verschilt per cliënt.

Een standaard therapiesessie duurt 50 minuten. 

Ja, u heeft in principe een vaste therapeut. Als we denken dat een andere therapeut beter bij uw behoeften past, zullen we u doorverwijzen. 

Ja, we raden aan om na zes weken, drie maanden en/of zes maanden een vervolgafspraak te maken. Deze gesprekken zijn vaak zeer waardevol voor de cliënt om voortgang te evalueren en eventuele vragen te bespreken. 

Een intake gesprek voor volwassen kost 95 euro.
Een intake gesprek voor een jeugdige tot 18 jaar, wordt bekostigd vanuit de jeugdwet en deze wordt betaald vanuit de gemeente.

Dit varieert, maar meestal komt een cliënt één keer per week. 

Na 4 tot 6 sessies wordt de observatie afgerond en maken we een afspraak met de ouders om de voortgang te bespreken. 

De jeugdtrajecten worden betaald vanuit de gemeente, de ouder gesprekken zijn onderdeel van dit traject.

U ontvangt de rekening via e-mail. Deze moet binnen dertig dagen worden betaald. Bij betalingsproblemen kunt u contact opnemen met onze boekhouder voor een betalingsregeling. 

Veel zorgverzekeraars vergoeden (deels) de therapiekosten. Het is aan de cliënt om te controleren wat hun zorgverzekering dekt. Sommige verzekeringen vergoeden alleen psychosociale therapie, anderen alleen creatieve therapie. Praktijk Yinnar is aangesloten bij de NFG en RBCZ, wat vaak helpt bij de vergoeding. 

Maak een afspraak

Neem contact op om een afspraak te maken. Wij zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen.